Rolmodellen voor meisjes

Is een technisch beroep wel iets voor jou?  Lees de getuigenissen over de ervaringen van 1500 enthousiaste vakvrouwen en professionals uit de wereld van beta, techniek en ict.
Spiegelbeeld is een online rolmodellen database.

Wat is een technotoop?

Het begrip technotoop speelt een belangrijke rol in het project design2030.  Door techniek zien en ervaren we de wereld op een andere manier.  Staan we daar voldoende bij stil? Moeten we meer bewust met techniek omgaan? Bekijk even dit filmpje

Onderwijs in 2030

http://education2030.be is een blog en resultaat van een onderzoeksproject van School of Education binnen Associatie K.U.Leuven. Het doel is het creëren van toekomstscenario's voor onderwijs en in het bijzonder de plaats van de leraren(opleiding). Op deze blog blijf je op de hoogte van de projectactiviteiten, van tussentijdse resultaten, van nieuwe inzichten en/of frisse ideeën. Net als in 'Design 2030' wordt de scenariomethodiek gebruikt om na te denken over de toekomst.

Project biochemie en voeding eerste graad SO

Op www.alimento.be kan je een boeiend project ontdekken rond het toepassingsgebied biochemie en het verkenningsgebied voeding voor het leervak techniek in de eerste graad van de secundaire school. 

Ingenieurswetenschappen onderwijzen

Op deze site rond onderwijs in STEM: Science, Technology, Engineering en Mathematics kan je heel wat ideeën vinden om lessen rond ingenieurswetenschappen te geven in de derde graad van het secundair onderwijs.